Staycation - Rosersbergs slott!

06.11.2020

Egentligen skulle vi åkt iväg i helgen, jag och 3 personer till. Vi hade en riktigt mysig weekend med extra allt inbokad, men då en i sällskapet blev skadad och blev tvungen att operera ett knä så fick vi boka om vår helg.

Först var jag lite ledsen då jag hade sett fram emot denna helgen så länge, men då Malin (en av dom i sällskapet jag skulle träffat i helgen) skulle komma till Sthlm på torsdagen för att jobba lite fick vi chansen att ses ändå. 

Vi bestämde oss för att checka in på Rosersbergs slott och mysa och ha det bra. Vi bokade ett paket med 3 rätters middag och frukostbuffé. Kollar ni in på deras hemsida så hittar ni flera olika paket att välja mellan :)

Jag gillar att boka paket som innehåller olika typer av middagar där man får en förbestämd meny. På så sätt får jag möjlighet att smaka sådant jag normalt sett kanske inte hade valt själv. Jag är rätt feg av mig, jag tror många av oss är det när vi är på restaurang. Vi väljer det där vi känner till, det vi ätit förut och vet att vi gillar. Inte så konstigt kanske när man ska lägga pengar på något, då är det kanske rätt naturligt att välja ett säkert kort.

Varje gång jag bokar olika middagar, 3 rätters, 5 rätters eller 6 rätters, så tänker jag varje gång jag får höra menyn att oj nej det där äter inte jag. Men sen när middagen är över så har jag mer eller mindre slickat varenda tallrik ren haha :P Allt är ju magiskt gott och otroligt vällagat! Så ett tips det är att boka övernattning med ett middagspaket där ni får en färdigkomponerad middagsmeny, slå er ner, luta er tillbaka, ät och njut! 

Vi hade som sagt bokat en tre rätters meny denna gång, förrätt, varmrätt och efterrätt. Som vanligt var det flera saker jag tänkte att, det där hade jag antagligen inte beställt själv, men som alltid så var maten gudomlig! 

Förutom maten så är en av mina favoritsaker med Rosersbergs slott omgivningarna och naturen runtomkring. Det är så otroligt vackert och mysigt här! Kommer jag hit igen för att övernatta så vill jag lägga till vandringspaketet. Då får man låna en ryggsäck fullpackad med en god matsäck och en karta över området. Sedan får man bege sig ut på en härlig skogspromenad och äta sin matsäck ute i naturen :) Hur mysigt låter inte det!?!? :)

Något annat som är otroligt vackert är själva slottet! Det är precis så där som jag förväntar mig att ett slott ska vara, stort, ståtligt och bara otroligt vackert! Rosersbergs slott är verkligen pampigt och det ligger så otroligt bra placerat. Jag förstår att folk vill gifta sig här, WOW vilket drömbröllop!

När du kommer in i slottet så blir du verkligen inte besviken heller! Takhöjden är helt galen och dom har bevarat allt så bra, det är otroligt vackert och mysigt samtidigt som man verkligen känner att slottet andas historia. 

Vårt rum var relativt litet och ganska enkelt. Allt var jättefint och återigen väldigt mysigt, vi var supernöjda med rummet. Jag har dock blivit väldigt bortskämd genom alla resor och övernattningar vi gjort där vi bott i pampiga sviter så jag upplevde rummet som "lite väl enkelt". Jag hade förväntat mig något mer, men med det sagt så var det ett otroligt mysigt rum till ett bra pris.

Men något som verkligen fick mig att häpna av beundran det var hotellfrukosten, WOW vad den imponerade på mig! Utan tvekan bland dom bästa hotellfrukostar jag sett och då vet ni vi det här laget att jag sett vääääääldigt många lyxiga frukostar över hela världen.

Nej men helt ärligt, jag var nästan lite chockad över hur bra frukosten var! Utbudet var riktigt bra och dom hade så otroligt fina råvaror och produkter. Om det är något du ska lägga lite extra tid på om du besöker Rosersbergs slott så är det frukosten! Gå upp i tid så du kan sitta länge och bara njuta, för detta var verkligen en frukost i världsklass!

Jag fick frågan tidigare om vilka jag rekommenderar att besöka ett slott för en övernattning. Jag skulle faktiskt vilja svara ALLA! En övernattning på slottet är så lättanpassad utefter vem/vilka ni är och era behov. Oavsett om ni är unga eller gamla, om ni reser som vänner eller kärlekspar, tu man hand eller stor familj. På sommaren kan man gå ner till vattnet och bada, perfekt för barnfamiljen, naturen och dom stora inbjudande omgivningarna gör att ni medvetet vill gå vilse om och om igen bara för att få mysa mer på denna fantastiska plats. Letar ni romantik så är det som upplagt för det och reser ni som vänner så har ni biljardbord och baren att hänga i och umgås. Jag rekommenderar verkligen alla att välja en slottsövernattning, det är en riktigt mysig och minnesvärd upplevelse :)

Jag ser iallafall fram emot att fortsätta upptäcka alla vackra slott runt om i Sverige, även om jag just nu under Corona tider håller mig runt om i Stockholm. På tal om Corona så måste jag ge en eloge till slottpersonalen som åter igen löser allt så smidigt och bra för att göra allt så säkert! Ni gör ett fantastiskt jobb! Tack! <3

Hoppas ni blev inspirerade att besöka Rosersbergs slott, ni kommer inte att ångra er! Men kom ihåg, åk dit hungriga för ni kommer få äta så mycket gott! :)

Ta hand om er nu finisar! <3

Puss & Kram
/Jennie