Högberga gård

Hur låter en herrgårdsövernattning med extra allt? I mina öron låter det helt fantastiskt och jag kan lova er att det var en magisk och oförglömlig vistelse vi hade på Högberga gård.

Platsen, faciliteterna, omgivningen, personalen, maten, allt, allt, ja exakt allt var helt underbart!

Så vad ingår då i en herrgårdsövernattning på Högberga gård? Jo vi hade bokat ett paket med ett rum inne på själva herrgården. Vid ankomst fick vi direkt tillgång till rummet där våra morgonrockar väntade på oss.

Vi bytte om till badkläder och svepte morgonrockarna om oss och begav oss sedan raka vägen ner till deras havsspa.

Vi hade turen att få ha hela platsen för oss själva och här hittar man både en varm källa utomhus, ett litet kallbad och en srot och rymlig jacuzzi inne. Det finns även bastu och omklädningsrum samt en bar som serverar dryck och snacks.

Vi skålade, badade, skrattade och njöt! Utsikten var magisk och allt vara bara så bra!

Bild lånad från Högberga gård
Bild lånad från Högberga gård

Efter afternoon tea gjorde vi ett besök vid deras vinfabrik där vi fick en privat liten vinfabriksvisning och vi fick även provsmaka deras eget vin. Otroligt gott och riktigt kul att få se hur hela processen går till.

Kinarummet, bild lånad från Högberga gård
Kinarummet, bild lånad från Högberga gård

Efter ca 1,5 timme på spat snyggade vi till oss lite och gick sedan till en av dom stora matsalarna inne på herrgården där en stor härlig buffe väntade, det var nu dags för afternoon tea :)

Vi drack Högbergas egen blandning, åt goda snittar och bakverk och skålade i champange.

Bild lånad från Högberga gård
Bild lånad från Högberga gård

Efter vinfabriksvisningen väntade en fördrink i Kinarummet vilket var ett av mina absoluta favoritrum, WOW! Ni hittar en bild på kinarummet lite längre ner :)

Vi skålade och drack vår fördrink innan vi fick skynda oss vidare till vår fem rätters middag. Allt var självklart anpassat efter Corona och alla restriktioner följdes, därav började vår middag något tidigare än planerat och vårt schema fick klämmas ihop lite, men det var egentligen inget vi tänkte på då allt var så bra uppstyrt!

Middagen var fantastisk! Jag älskar när man blir serverad en fast meny och får prova olika saker. Jag är annars väldigt försiktig och kanske lite tråkig och håller mig alltid till det jag vet att jag gillar. 

Tallrikarna skrapades rena och tro mig när jag säger att vi var väldigt mätta och belåtna när middagen var klar! :)

Efter middagen fick vi åter igen tillgång till spat och även denna gång hade vi turen att ha hela anläggningen för oss själva. Vi vart kvar på spat i 2 timmar denna gång, det var otroligt mysigt att sitta där så sent på kvällen. 

När klockan närmade sig elva började vi röra oss tillbaka till rummet där kvällen avslutades med lite sällskapsspel :)

Vi sov sedan otroligt gott i våra sängar och dagen efter väntade en härlig herrgårdsfrukost innan det var dags för oss att checka ut och bege oss hemåt igen. Men, jag säger alltid men... Men vi kommer verkligen komma tillbaka hit fler gånger! Underbar plats som vi blev smått förälskade i! <3