Rosersbergs slott

När jag fick höra att min vän Malin skulle komma till Sthlm och frågade om hon fick sova över på vår soffa då tog jag vara på chansen att få rymma iväg på en lite staycation och ha en mysig tjejkväll.

Valet av plats föll på Rosersbergs slott, en plats jag varit på MÅNGA gånger förut men av någon konstig anledning har jag aldrig vart in på själva slottet...

På sommaren tar jag ofta turer ut hit med motorcykeln och parkerar den vid slottet för att sedan promenera lite i dom härliga omgivningarna eller bara sitta nere vid vattnet och njuta lite, men det har liksom aldrig blivit av att jag faktiskt gått in på slottet, så ja nu var det verkligen dags!

Förutom att äta riktigt gott så strosade vi runt ute och bara andades in den friska luften och njöt av hur mysigt det är ute vid Rosersbergs slott. Vi hann även med lite biljardspel inne på slottet :)

En av höjdpunkterna måste jag dock säga var frukosten! På riktigt! Alltså WOW!!! Jag har rest otroligt mycket dom senaste åren och blivit väldigt bortskämd med otroliga frukostar men jag finner knappt ord för att beskriva hur bra denna frukost var!

Vi var väl medvetna om Corona tider och att vi endast var 4 gäster på slottet denna morgon. Någonstans hade vi väl mentalt ställt in oss på att vi skulle få en liten färdig frukostbricka...

Förstå då hur våra hakar trillade ner tio våningar när vi kom in i matsalen på morgonen och såg den enormt stora och härliga buffen som var uppdukad. 

Inte nog med att det fanns så mycket att välja på, alla råvaror var av högsta kvalité och allt var så fräscht och gott! 

Jag var snabb att fråga vid utcheckningen om man kunde svänga förbi och betala enbart för frukost och det gick bra, så jag antar att ni fattar vart ni kommer hitta mig alla lediga mornar framöver haha :) 

Ni ser bilder från frukostbuffén lite längre ner och ja, jag rekommenderar er varmt att besöka vackra Rosersbergs slott.

Jag visste redan att omgivningarna och naturen runt Rosersbergs slott var fantastiska och att själva slottet är otroligt ståtligt och vackert utifrån. Men WOW så positivt överaskad jag blev över hur fint och mysigt det var inuti. Det kändes väldigt ombonat och på något sett både bevarat och modernt på samma gång. En plats att trivas på och njuta av minst sagt!

Maten var fantastisk och servicen likaså, jag blir alltid så glad när man bemöts av fantastisk service. Jag måste säga att jag upplever att det oftast är så när man besöker herrgårdar och slott, det blir lite mer familjärt på något sätt och det känns som att hjärtat är med i allt personalen gör <3 

Vi bokade en "vanlig" staycation vilket innebär en övernattning med en tre rätters middag och slottsfrukost på morgonen. Det finns många andra härliga paket att välja bland också, ett som jag är sugen på är vandringspaketet där man får med sig kartor och matsäck för att sedan bege sig ut och upptäcka naturen runtomkring. 

Men denna gång visste vi att vi skulle komma fram lite senare på kvällen då Malin hade lite jobb att uträtta först. Så vi ville mest bara få en kväll på tu man hand med lite mys och god mat och det fick vi verkligen kan jag lova!