Staycation: Ellery Beach Club!

27.11.2020

Igår checkade vi in på Ellery Beach Club, en relativt ny anläggning belägen ute på Lidingö med bästa utsikt ut över havet. Det var vårt första besök på Ellery, däremot har vi besökt några andra hotell inom samma koncern, Ess Group. Som ni säkert redan vet älskar jag Steam hotell och har varit där MÅNGA gånger. Även Ystad saltsjöbad är en given favorit hos mig, dock har jag bara varit där någon enstaka gång men det beror enbart på avståndet. 

Ellery, Steam och Ystad saltsjöbad ingår alltså alla i Ess Group och det märktes tydligt. Konceptet, hjärtat... Det kändes nästan som att jag var på Steam fast i ett annat färgkoncept. Miljön är verkligen fantastisk! Uppläggen påminde väldigt mycket om varandra, mysiga barer, många eldstäder, stora sköna vilosängar inne på spaanläggningen och mat som förhåller sig till ett specifikt tema. 

Vi hade bokat ett paket som heter "Golden ticket", enkelt förklarat så innebär det att vi har fri tillgång till Ellery Club (spa anläggningen), vi får alltså vistas i spa´t hur mycket vi vill under vår vistelse. Utöver det ingår en tre rätters middag och frukost. Vi valde ett av Deluxe rummen. Om jag har förstått det hela rätt så är det deras bästa rum. Jag kan ha fel, men jag hittade inga sviter eller liknande.  

En av sakerna jag älskar med Steam hotel är att boka en av deras två hörnsviter, dom är heeeelt otroliga och man vill nästan inte lämna rummet! Men med det sagt så var deluxe rummen hos Ellery riktigt fina och rymliga! Sängen var fantastisk! Älskade att den var super stor, man kunde nästan gå vilse i sängen haha :) Nej men skämt och sido, rummen var jättefina överlag och badrummen höll samma stil som på Steam, jag kände mig alltså som hemma! 

Så hur var själva spa anläggningen då? Den var stor! "Eldstads-rummet" påminde mycket om samma rum på Steam, bara att det var i ljusare toner. Här trivdes jag otroligt bra! Rummet med inomhuspool lockade inte oss jättemycket till att slå oss ner och lägga oss i sängarna där. Allt var åter igen jättefint, men vi upplevde det lite trångt. Då föredrar jag hellre inomhuspoolen och det rummet på Steam.

Utomhuspoolen var stor! Eller faktum är att det finns två utomhuspooler på Ellery! En stor rakt utanför inomhuspoolen, den är riktigt varm och skön dessutom. Utöver det finns det en till, lite mindre pool vid utomhusbastun, dit tog vi oss dock aldrig. 

Något jag gillade skarpt och som både jag och Gustav tyckte att dom hade lyckats bättre med här än på Steam det var Ellery Club bar. Här var det en stor och rymlig lokal som ändå kändes otroligt mysigt. Inredningen var verkligen on point! I mitten fanns en stor eldstad som både spred värme och mysfaktor på högsta nivå! Personalen är superhärliga, glada och framåt! Drinkarna var jättegoda och sofforna så sköna att man nästan fastnade här!

Överlag får hela spa anläggningen ett stort plus och två tummar upp av mig och jag kan lätt se mig själv åka hit flera gånger, både för övernattning men även bara för lite dagsspa.

Middagen var jätte trevlig och jag gillade att man inte var låst till en förbestämd meny utan fick 3-4 olika alternativ att välja på till både förrätt, varmrätt och efterrätt. 

Till frukost är det normalt sett en stor och härlig buffé men nu under Corona-tider har man istället valt att servera en frukosttallrik med olika tillbehör. Även här blir man erbjuden några olika alternativ, dock saknade jag pannkakor till frukosten vilket jag annars älskar när jag är på hotell!

Ja kort och gott är vi väldigt nöjda med vår vistelse och rekommenderar varmt ett besök på Ellery Beach Club. Vi hade inte tid över denna gång till att promenera runt ute men jag kan verkligen tänka mig att det kan vara slående även det. Anläggningen ligger som sagt placerad precis vid havet och det är riktigt vackert här ute. Så planera gärna in så ni har lite extra tid att även ta en lång och härlig promenad innan ni beger er hem igen! :)

Just det, jag hade endast med mig mobilen denna gång, såjag ber om ursäkt för att bilderna inte är så högupplösta...

Sist men inte minst vill jag önska er alla en riktigt härlig helg, ta hand om er finisar! <3

Puss & Kram
/Jennie