Rehab & hemmaträning!

29.06.2020

Lite mer än ett år har passerat sedan min sista operation utav min högra axel. Det här med skador och operationer hör väl tyvärr mer eller mindre till när man håller på med den sport jag gör, FMX, Freestyle Motocross. 

Något som är extremt viktigt för mig det är att sköta rehab och träning till 100% för att både återfå normal funktion och rörlighet efter en skada men även för att försöka hjälpa till att hålla mig fortsatt skadefri. För det är ju faktiskt som så att en stark och frisk kropp blir som ett extra skydd mot nya skador.

Axeln är inte den enda kroppsdel jag fokuserar extra mycket på för tillfället. Min vänstra hand/handled är även den i behov av rehab, som jag nämnde ovan för att återfå normal funktion och rörlighet, men när det kommer till handleden så handlar det även till stor del om att minska smärtan.

Stundvis kan jag ha riktigt ont i den, men jag har upptäckt att rehabträningen underlättar enormt! Fram till Januari i år gick jag en gång per vecka till en tjej inne i stan som jobbade med rehab av idrottsskador. När kliniken stängde vilket kom väldigt plötsligt för mig så blev jag först lite stressad och orolig, hur skulle jag nu fortsätta, jag som var så nöjd med hon jag fått gå till och jag kände ett enormt förtroende för henne...

Jag fick en del rekommendationer till andra kliniker och jag ringde runt en del. Men p.g.a. långa väntetider och ett Corona virus som smög sig på så började jag överväga att kolla på möjligheterna att köra min rehabträning hemifrån. Och vilken LYCKOTRÄFF detta skulle komma att visa sig vara!

Först var jag orolig över att jag inte skulle hålla i det och köra lika mycket och kontinuerligt nu när jag inte hade någon som stämde av vad jag gjort. Men jag satte upp mitt eget schema i min kalender och bockade sedan av vad jag gjort varje dag. Vet ni vad, min utveckling av rörlighet och mina framsteg blev både bättre och skedde snabbare. Jag blev nästan motiverad av att allt låg i mina händer nu och att det var upp till mig att leverera resultaten!

Jag kan dock inte ta åt mig all ära och cred för detta själv, min inspiration hittade jag hos TrendRehab, ett företag på nätet som jag hittade när jag började leta efter rätt verktyg och förutsättningar för att lyckas med min rehab och hemmaträning. 

Härifrån har jag köpt utrustning som hjälper mig och framför allt gör det enkelt för mig att hålla igång och uppnå resultat i min rehab. Oavsett om du vill köra igenom hela kroppen eller om det handlar om mer specifika kroppsdelar du har problem med så hittar du den utrustning du behöver hos TrendRehab.

Jag rekommenderar er att kika in deras produkter för hemmaträning vilket passar extra bra under tider som dessa när vi spenderar mer tid hemma. Oavsett hur aktiv du vill vara och vad du har för mål med din träning så mår vi alla bättre av att varje dag få röra lite på oss. Sen när det kommer till rehab så behöver det inte handla om som i mitt fall, större skador med flera operationer inblandade. Rehab kan med fördel finnas där på ett mycket mer grundläggande plan, du kanske är trött i muskler och leder p.g.a. ett fysiskt tungt jobb, eller tvärtom, du kanske har ett väldigt monotont och stillasittande arbete? Det finns många enklare övningar och även bra utrustning som kan vara behjälplig oavsett vilken nivå av rehab vi pratar om. 

Jag tänkte att jag skulle visa några av dom produkter som jag är lite extra förtjust i, ni hittar samtliga produkter hos TrendRehab och jag har även en liten förklaring till vad varje produkt är och hur den används under bildcollaget nedan. Jag hoppas att detta kan hjälpa er! 

Är det så att ni blir sugna på att beställa något så har jag en rabattkod till er som ger er 20% rabatt på hela sortimentet från TrendRehab. Ni använder bara koden HEMMALIVET20 så är rabatten er! :)

 • FOAMROLLER
  Jag älskar foamrollern, använder den både före, under och efter min träning. Det kan handla om uppvärmning för minskad skaderisk, eller om du vill öva upp rörligheten eller bara som avslappning efter din träning. Tack vare foamrollern kan du massera och stretcha dina muskler, senor och leder helt på egen hand. Du kan både använda den för dom besvär du har och i förebyggande syfte. 
 • RELAXME - Tryckvågsmassage
  Säg hej till min bästa kompis! Detta är en tryckvågsmassör som stimulerar dina triggerpunkter och med hjälp av infraröd värme får den dina muskler att slappna av. Musklerna kommer att kännas mjukare och mindre ömma tack vare den ökade blodcirkulationen i kroppens vävnader. Om du har muskelknutor som behöver lösas upp så kommer den även att bli din bästa vän! Massage överlag är en viktig del för mig både när det kommer till rehab och träning. TrendRehab har ett urval av olika typer av produkter för massage, förutom den jag rekommenderar här ovan så har dom t.ex. produkter för dig med trötta fötter. Hela sortimentet hittar ni såklart på deras hemsida under kategorin massage :)
 • TENS -  transkutan elektrisk nervstimulering
  När jag gick till kliniken och fick hjälp med min rehab så fick jag många gånger låna med mig en tensmaskin hem. Jag blev jätteglad när jag såg vilket bra pris TrendRehab hade på sin tensmaskin, nu hade jag råd att köpa en egen! Det tensmaskinen gör är att den frigör endorfiner och aktiverar kroppens självläkningsprocess. Vi pratar hälsosam smärtlindring utan biverkningar! Klockrent!
 • Miniband - för grym hemmaträning
  Det jag älskar med dessa miniband är att dom är så smidiga att ta med sig, vart man än åker! Dessa band är perfekt för att uppnå ökad muskelkontakt! Minibanden syns kanske allra mest när det kommer till träning av rumpa lår och höfter, men dessa miniband fungerar lika bra att användas för träning av överkroppen så som biceps och triceps.

Jag hoppas mina tips har kunnat hjälpa er men framförallt hoppas jag att min inlägg har inspirerat er till att ta hand om kroppen! Ni vet vad jag alltid säger, ta hand om varandra där ute! Men det är lika viktigt att vi tar hand om oss själva och våra kroppar! Så ta hand om er nu finisar och jag hoppas ni har en magisk sommar! <3

Puss & Kram
/Jennie