Ny hoj - KTM Freeride EXC

10.12.2020

Wiiiiiiie kan inte sluta le! Jag har en ny "leksak" i garaget :) Häromdagen åkte jag nämligen till KTM Scandinavia´s kontor i Örebro och hämtade hem en KTM Freeride EXC :))

Förutom min lilla el-trial jag har så är detta första gången jag testar en riktig eldriven hoj. Väl framme hos KTM fick jag en grundlig genomgång om skötsel och användning, efter det var det raka vägen hem för första provkörningen! :)

Självklart så öste regnet ner men helt ärligt tänkte jag inte ens på att det regnade för jag hade så kul på nya hojen :P Lite ovant först att den var så tyst, den låter ju liksom ingenting... Men man vande sig väldigt snabbt vid det och jag måste säga att det var en väldigt härlig hoj att köra. Nu hann jag inte testa den super mycket då det redan var kolsvart ute när jag kom hem så provkörde den bara ute på parkeringen. Men den var mycket mjukare och finare i gången än jag föreställt mig. Gillade motorbromsningen och karaktären överlag. Höjdmässigt var den i stort sett samma lika som min 350 SFX men jag upplever den smalare vilket passade mig väldigt bra.

Kort och gott, en väldigt härlig hoj som kräver väldigt lite underhåll då du inte behöver byta olja och oljefilter stup i kvarten. Tvätta, ladda och sedan är det i stort sett bara att tuta ocj köra! :) Haha skämt och sido, jag serverkligen fram emot att testa den här hojen under dom kommande veckorna för att se om vi kan utvecklas tillsammans och förhoppningsvis kanske hoppa lite ramp framöver, men mer om det lite längre fram...... :)

Ja som ni säkert förstår så kommer ni att få se och läsa mycket mer om denna hoj framöver, hoppas ni är lika taggade som jag! :P

Ta hand om er finisar! <3

Puss & Kram
/Jennie