Munskydd för din, min och allas säkerhet!

28.09.2020

Jag skulle vilja lägga lite tid på att skriva om det här med säkerheten rörande vår hälsa och då primärt hur användandet av rätt munskydd kan hjälpa oss i dessa tider, Jag tycker att det är jätteviktigt att vi alla tar ansvar och vill därför skriva detta inlägg som en reminder om att vi fortfarande lever med ett aktivt Corona virus och jag hoppas att du vill ta dig tiden att läsa mitt inlägg <3

Något jag dagligen slås av är hur olika vi alla verkar tänka kring rådande situation med Corona. Jag vill inte på något sätt säga att mitt sätt är rätt eller att någon annans sätt är fel, jag vill nog mest bara påminna om att situationen inte är över och att det fortfarande är viktigt att vi tänker på hur vi kan skydda oss själva men även varandra.

Det har väl knappast undgått någon att det är av största vikt att vi tvättar händerna noggrant och tänker på en god handhygien överlag. Men det finns mer saker vi kan göra, framförallt saker som jag personligen kan tycka vi alla borde göra när vi vistas ute på platser där det kan vara svårt att hålla avstånd, som t.ex. i matvarubutiken eller på bussen eller pendeltåget/tunnelbanan.

Det jag pratar om är munskydd. Ett så enkelt sätt att skydda varandra på om vi använder det på rätt sätt och väljer rätt munskydd! 

Marknaden för munskydd har totalt exploderat i samband med Corona, helt plötsligt vill alla sälja munskydd. Det vi inte får glömma här är; varför vi faktiskt vill använda munskyddet från första början? Jo självklart för att skydda oss från att eventuella virus sprids! 

Om vi vill ha ett riktigt bra munskydd som faktiskt gör vad det ska, nämligen skydda oss, ja då måste vi välja rätt produkt ute i denna djungel av munskydd. Jag skulle vilja tipsa om influensa-skydd.se som säljer CE märkta medicintekniska munskydd. Dessa ansiktsmasker som både är för privat bruk och för användande inom vården är så kallade effektiv 3-lags munskydd.  Munskydden är testade och godkända i Sverige och hos Läkemedelsverket.

Skydden fungerar som så att dom fångar mikroorganismer i utandningsluften från användaren och skyddar på så sätt omgivningen från risken att få en infektion. Faktum är ju att vi kan vara smittade och sprida viruset vidare utan själv känna symptom, så att "bara" vara noga med handhygienen känns inte tillräckligt för mig.

Jag vill ta ansvar och väljer därför att ha munskydd hemma som jag använda vid situationer där jag vet att jag kommer vistas i folktäta miljöer. Tänk vilken skillnad det hade kunnat göra om vi ALLA skulle börja använda dessa munskydd, hade inte det varit toppenbra :)

Jag hade iallafall känt mig mycket säkrare när jag t.ex. är och handlar i matvarubutiken och såg att dom runt mig hade munskydd och jag visste att deras munskydd fångade upp mikroorganismerna i deras utandning. Munskydden skyddar även användaren från synliga droppar och stänk från kroppsvätskor.

Jag väljer munskydd från influensa-skydd.se då jag vill ta ansvar och minska risken att sprida något vidare. Vad är det man brukar säga, "ingen kan göra allt, men alla kan göra något", ja jag tycker det här är ett toppen sätt att försöka bidra till att stoppa spridningen av både Corona och andra infektioner. 

Så vad säger ni finisar, ska vi hjälpas åt att stoppa spridningen? Ja munskydd eller inte, jag avrundar som jag alltid gör och önskar er alla en härlig dag och påminner om att ta hand om varandra <3

Puss & Kram
/Jennie