Mitt smultronställe: Torö!

29.06.2020

Jag tänker att jag under denna sommar ska ta hojen och köra ut till några av mina favorit smultronställen och självklart i samband med detta skriva lite och tipsa er här också :) Först ut är ett av mina absoluta favoritställen av dom alla, nämligen Torö!

Jag hittade Torö för ca 10 år sedan och efter det har det varit ett återkommande kärt besök flera gånger/år. Jag har till och med packat en picknick korg en gång och åkt ut och firat midsommar där :) 

Annars åker jag ut ut till Torö både sommar som vinter även om kanske sommaren är min absoluta favorit årstid att besöka Torö på.

Varför är jag då så förälskad i denna plats? Jo först och främst så är det en otroligt mysig plats. det är något visst lugn som råder här och det känns som en väldigt behaglig dos av nutid som möter dåtid. Jag antar att det är själva atmosfären som lockar mig så mycket, jag mår verkligen bra när jag är här ute. Närheten till naturen och havet, luften känns så frisk och ren, sen den lilla lanthandeln, bara den är ju värld ett eget besök! Tyvärr kom jag fram sent igår kväll så jag hann inte med ett besök där, glömde att stanna för att ta en bild till er också, men nästa gång lovar jag att göra ett stopp och visa er! Personalen där är iallafall supergulliga, sist jag var där kom jag också sent, dom hade stängt och var på väg hem när jag sladdade in med hojen. Då gick dom in och öppnade för mig igen, snacka om service! <3

Andra självklara stopp här ute är den lilla båthamnen och självklart även naturreservatet och Örudden. Här kan jag sitta i timmar och bara blicka ut över horisonten! Här går det även bra att bada, men en rekommendation är att ha badskor då det är ganska stora stenar att ta sig ut på. Vill du ha en sandstrand så hittar du det "på andra sidan ön". Det låter långt bort men vi pratar kanske 2-3 minuter i bilen...

Annars så rekommenderar jag er att bara åka runt och stanna där ni känner för det, det finns en liten smal asfalterad väg på väg ut till båthamnen som är omgiven av stora förtrollande träd, här gör jag nästan alltid ett stopp och bara står still och tar in allting. Stenstranden längs Örudden tycker jag ni ska bege er ut till och se solnedgången vid. Åk gärna hit tidigare på dagen och sola och bada, sen kör runt ön och gör lite mysiga stopp för att senare på kvällen återvända till Örudden, ni kommer få se en magisk och mysig solnedgång här! :) Denna gång hade jag lite otur med vädret, en storm med regn och allmänt dålig väder var på väg in så det var mest grått och mulet och inte mycket till sol alls denna kväll, men detta var faktiskt första gången som jag blev snuvad på min solnedgång ute på Torö.

Ja jag hoppas jag kunnat locka er till att göra ett besök här ute och jag hoppas ni får en magisk dag under ert besök! Skriv gärna och berätta för mig sen! :)

Ta hand om varandra och hoppas ni har en magisk sommar finisar!!! <3

Puss & Kram
/Jennie