Microblading + lashlift

27.09.2020

Igår testade jag något jag velat göra väääääldigt länge! Alltså nu pratar vi inte några veckor eller månader, utan nu pratar vi år...

Jag har sedan jag gick i högstadiet målat mina ögonbryn varje dag då mina egna bryn är väldigt ljusa naturligt. Samma sak gäller mina ögonfransar, dom var nästintill genomskinliga och osynliga.

För många år sedan vart det populärt att tatuera sina ögonbryn men jag kände aldrig att jag "vågade". Inte för att jag var rädd att det skulle göra ont eller något sånt, ni vet ju att jag har tatueringar över hela kroppen så jag oroade mig absolut noll över den biten...

Nej det som oroade mig var att jag inte skulle bli nöjd med resultatet, eller ångra mig senare i livet....

När sedan mikroblading/3D bryn blev en grej kände jag att detta kanske kunde vara något för mig. Resultaten kändes mycket mer naturliga och det är vad jag eftersöker. Annars kan jag ju lika väl fortsätta att måla dom varje dag. Med det sagt så var jag ändå skeptisk ett tag. Jag har känt mig nervös över att jag kanske inte kommer känna mig nöjd med resultatet. Jag har ju ändå sett mig själv med en viss typ av ögonbryn i över 20 år, så det är kanske inte så konstigt att man oroar sig lite för en förändring...

Men med det sagt så ville jag innerst inne verkligen få ögonbrynen fixade. Jag ville dels få fina ögonbryn men även slippa måla dom varje dag och behöva oroa mig för att hjälmen ska "skava" bort dom när jag kör cross eller motorcykel, eller att dom försvinner när man badar o.s.v... Så efter att ha fått rekommendationer om en salong här i Sthlm så bestämde jag mig för att helt enkelt testa! 

Jag fick en tid igår och passade då även på att göra ett lashlift. Normalt sätt brukar jag alltid göra volymfransar men sedan Corona bröt ut har jag låtit mina egna fransar vila helt. Jag har saknat volymfransarna massor men ville testa något mer naturligt denna gång ;)

Så igår gjorde jag alltså både microblading och lashlift och jag blev helt otroligt nöjd med resultatet! Ögonbrynen blev precis som jag hade hoppats på, dom blev t.o.m. bättre än jag någonsin kunde anat, jag har verkligen ALDRIG haft så fina ögonbryn i hela mitt liv! 

Lashliftet är också jättefint även om jag innerst inne nog vill ha volymfransar :P Jag gillar det där lite mer "wow-iga" intrycket men ska testa ha lashlift nu ett tag och köra på det mer naturliga intrycket :)

På bilden ovan har jag NOLL smink! Jag kommer alltså se ut såhär när jag vaknar varje morgon :)) Känns helt otroligt! :)

Gällande ögonbrynen gör man ett återbesök efter 4 veckor då ca 60% av färgen vid microblading försvinner efter första besöket. Efter andra sitter det bättre och man brukar inte behöva fylla på förens efter ca 1,5 år :)

Så om det är någon mer där ute som funderat på microblading men känt sig osäker precis som jag så rekommenderar jag er verkligen att testa! 

Ta hand om varandra nu finisar! <3

Puss & Kram
/Jennie