"Ledig" fredag...

12.02.2021

Haha alltså ordet "ledig" har nog inte riktigt samma betydelse och innebörd för mig som för dom flesta andra... Jag arbetar som bekant som svetslärare måndag-onsdag varje vecka plus att jag har kontorstjänst varannan torsdag. Utöver det driver jag mitt egna företag med egen svetsverksamhet plus att jag arbetar med sociala medier och även livnär mig på hojkörningen och primärt då crossen...

Det där med måndag-fredag existerar liksom inte riktigt och även om många tycker att "å du var borta torsdag-söndag och hade det så härligt och avkopplande på det där slottet" så är det inte riktigt så min verklighet ser ut. Jag arbetar i stort sett alla dygnets vakna timmar, 7 dagar i veckan. Sedan är arbetsuppgifterna otroligt varierande och olika. Vissa dagar är riktigt fysiskt tunga, mycket tunga lyft, skitigt och jäkligt medans andra dagar är mer psykiskt krävande. Oavsett så är det oftast lååååånga dagar och inte mycket rast eller vila. 

Jag tror att jag som person har svårt för att inte jobba. Även om det ser ut som att jag inte gör någonting så kan det vara en hel konferens i mitt huvud där det fattas stora och viktiga beslut och jag planerar upplägg och hur jag ska gå till väga med olika saker...

Det har inte varit ett aktivt val utan det har skett lite av sig själv, men det verkar som att fredagar har blivit min "lediga" dag varje vecka. Med ledig menar jag då att jag arbetar hemifrån med enklare saker. Pappersjobb, planering, bokföring, strategier o.s.v. Sådant jag kan göra hemifrån och som inte kräver att jag förhåller mig till andra människors tidsschema.

Otroligt välbehövligt har det visat sig vara. Jag unnar mig t.o.m. lite sovmorgon och känner absolut noll stress i det jag gör denna dag. Jag tar hellre 30 minuters rast för att gå en promenad och få frisk luft istället för att jobba på och bli klar snabbt denna dag. Fredagar hr blivit min dg när jag tillåter mig att andas ut och vara lite mer "mänsklig"... Vet inte om det är rätt beskrivet men det är så jag känner mig, avslappnad och mer mänsklig... 

Idag t.ex. sov jag ända till kl 9,00 och det var så otroligt härligt och jag tror verkligen min kropp och knopp behövde det. Efter det rörde jag mig typ i slow motion här hemma, gick igenom några kommande samarbeten, slutförde min bokföring för Januari och gick igenom några kalkyler för 2021. 

Tog en paus och åkte till affären, pantade lite burkar och handlade mat till ikväll. Normalt sett beställer jag all mat på nätet, började med det i samband med att Corona dök upp med stormsteg förra året och har sedan fortsatt med det då det sparar mig massa tid och jag även vistas betydligt mindre bland andra människor. Men då och då gillar jag att få åka iväg och shoppa lite mat själv också, fredagmornar har blivit den dagen jag kan göra det ibland.

Efter handlingen jobbade jag på en stund till sedan tog jag mina nya trådlösa hörlurar (bästa jag någonsin testat) och begav mig ut på en långpromenad ner till sjön för att mata änderna som övervintrar där. Har börjat lyssna på en ny ljudbok, eller alltså den är inte ny i sig, utan bara ny för mig. Omgiven av idioter heter den och även om jag bara är 1,5 timme in i boken än så länge så måste jag säga att den är riktigt intressant och jag rekommenderar den väldigt mycket! Vill ni föresten testa att lyssna på ljudböcker gratis så har jag ett samarbete med Nextory där ni får 14 dagars gratis lyssning utan någon bindningstid. Klicka HÄR för att komma direkt till erbjudandet! <3

Efter min promenad blev det en snabb lunch här hemma, en omelett på tre ägg... Det är standard om jag äter lunch hemma, snabbt och enkelt, sen kan jag fortsätta jobba... på min "lediga" dag :)

Varför är jag aldrig helt 100% ledig kanske ni undrar? Jag klarar inte av det, jag blir alldeles för stressad över allt jag har att göra och att det bir liggandes. Jag mår mycket bättre av att då och då ha denna typ av lediga dag istället, då jag fortfarande får saker gjort men helt utan några krav och måsten. För mig är det mitt bästa sätt att kunna koppla av.

Tror jag kommer jobba på fram till runt 19-19,30 sen laga lite mat och äta i vardagsrummet framför Talang :)

Hoppas ni alla haft en bra fredag än så länge och att ni får en mysig helg! Ta hand om er finisar! <3

Puss & Kram

/Jennie