Kanske dags för ny säng?!?

04.06.2020

Det är många som reagerar när dom kommer hem till mig och Gustav och ser att vi sover i en "liten" 120cm säng. Helt ärligt så fungerar det jättebra, absolut vi ligger lite på varandra ibland men det är (oftast) bara mysigt.

Vi hade en större säng innan, men den var rätt gammal och sliten och jag hade en i stort sett helt ny säng i min lägenhet i Dalarna. Det var absolut inte många nätter jag hade sovit i den! Så när jag sa upp min lägenhet för ett år sedan valde vi att byta till den sängen helt enkelt.

Som jag nämnde ovan, det funkar bra. Helt ärligt låg vi nog lika tätt när vi sov i vår 180 cm säng innan också. Men nu när sommaren börjar knacka på dörren och göra sig påmind så börjar det kunna bli rätt varmt i vårt sovrum och ja jag kan ärligt säga att nu finns det dagar, eller nätter kanske jag ska säga haha, som vi kanske drömmer om en aningens bredare säng. I den gamla sängen fanns alltid möjligheten till eget space när värmen kom, men nu har vi inte så mycket mer att välja på en att ligga kvar där med flätade ben och svettas om nätterna...

Alltså det där lät värre än vad det är! Så farligt är det faktiskt inte, men ibland kan vi nog känna att en aningens större säng hade vart optimal! Helst hade jag velat ha en säng som var 140cm bred, varför finns inte det? Ja jag fattar logiken i att det blir stort med en hel 140cm madrass och att det kanske inte görs 70cm madrasser, men för oss hade en 140cm bred säng varit klockren!

180cm bredd känns i alla fall alldeles för stort för oss. När vi hade det innan så var en del av sängen typ orörd! Vi tillhör som sagt dom som gillar att ligga tätt och turas gärna om att vara lilla skeden... Så det lutar ganska starkt åt en 160cm bred säng om vi byter. 

Idag har vi en kontinentalsäng och det känns tråkigt att eventuellt behöva byta ut den för jag tycker verkligen om den sängen vi har idag, den är jättefin och superskön! Om vi gör ett byte så vill jag i alla fall till 100% ha en ny kontinentalsäng. Jag tycker verkligen att en säng ska vara mer än "bara" skön att ligga i, den ska vara snygg att se på också och frågar du mig så är kontinentalsängarna utan tvekan dom snyggaste sängarna! Jag gillar att dom är helt klädda i möbeltyg och att sänggaveln och sängen matchar varandra och genom att sedan välja sängben kan man enkelt skapa sig det helhetsintryck man själv vill ha.

Jag sitter just nu och kikar på lite olika kontinentalsängar från Nordiska rum. Dom har ett bra utbud av sängar till bra priser och jag känner mig extra trygg med att dom lämnar 10 års garanti som täcker både ram och fjäderbrott. Om du också letar säng så rekommenderar jag dig att göra som jag, att vända dig till Nordiska rum för att hitta kontinentalsängar till bra priser!

Här är några av dom sängarna jag fastnade lite extra för! :)

Jag tror det lutar åt modellen "Galant Kontinentalsäng", det är den ni ser som nr. 2 uppifrån i spalten till vänster. Ni ser även själva sänggaveln inzoomad till höger och jag har verkligen fastnat för den här sänggaveln. Det jag också gillar med denna modell är att pocketmadrassen, alltså madrassen i mitten är vändbar, så en sida är medium och en sida är fast, så man kan alltså själv variera liggkomforten i vardera halva av sängen. Denna skulle passa mig och Gustav perfekt!

Som vanligt avrundar jag genom att skicka en hälsning om att ta hand och vara rädda om varandra, sprid kärlek! <3

Puss & Kram
/Jennie