Jag vill testa spela padel!

23.12.2020

God morgon gänget <3 Vaknade upp till en ganska fin dag idag faktiskt, solen skiner t.o.m. så nu får vi hoppas att den är här för att stanna ett tag! :)

Idag är det dagen innan julafton och jag är ledig, tro det eller ej... Men ni känner ju mig vid det här laget, att bara sitta hemma är inte min grej! Så just nu sitter jag faktiskt och funderar på om jag skulle testa att spela padel, är det någon av er som testat?

För bara några månader sedan hade jag aldrig hört talas om padel och nu är mitt flöde på instagram fullt med bilder och videoklipp på glada människor som spelar padel. Det ser riktigt roligt ut och som jag förstår det är det en sport som passar alla oavsett ålder och förkunskap.

Om det är någon som missat den här senaste trenden som verkar ha tagit världen med storm så skulle jag nog bäst beskriva padel som en blandning mellan tennis och squash. Mina vänner som testat beskriver padel som en grym träningsform där du verkligen arbetar med hela kroppen och du förenar nytta med nöje genom att träna och hålla igång kroppen samtidigt som du får umgås med andra, klockrent helt enkelt!

För er som vill veta mer delar jag ett klipp här nedan från PDL center där Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman visar hur man spelar :)

Jag vill super gärna testa och jag vill då gärna testa spela padel i Stockholm eftersom att det är här jag bor. Så jag kikade på PDL centers hemsida för mer info och såg då att deras anläggning i Frihamnen/Sthlm var en av Europas största padelanläggningar med hela 22 banor, wow! Men oavsett vart i landet du bor så rekommenderar jag dig att kika in hos PDL center då dom har anläggningar från norr till söder.

Padel känns ju dessutom som en väldigt bra sport att ägna sig åt just nu i dessa tider, du har din bana som är omgiven av höga glasväggar, det är bara du och dina tre vänner inne på banan och det går inte på något sätt ut på att man har kroppskontakt med någon.

Det känns lite tråkigt att säga det, men jag drar mig verkligen från att gå till gymmet just nu. Jag tänker inte säga upp mitt gymkort för jag vill fortfarande bidra till att gymmen överlever. Men jag vill inte vistas där och ta på samma utrustning som alla andra tar på. Nej då känns det här med padel så mycket bättre! Köp ditt eget padelracket (du hittar olika padelracket hos PDL center) ta med din familj eller närmsta vänner och håll igång träningen genom att spela padel. Det går att ha roligt i dessa tider, vi måste bara vara lite smarta! :)

Dom närmsta dagarna är jag uppbokad på julmys med min familj men sen ska jag minsann testa att spela padel! Boka bana gör man lättast direkt via PDL centers hemsida och ett tips från mig till er, boka i god tid för banorna är omåttligt populära!

Ta hand om er finisar och God Jul! <3

Puss & Kram
/Jennie