Gotland dag tre!

18.07.2020

Idag är vår sista dag som vi kör runt och utforskar dom norra delarna av Gotland. Imorgonbitti checkar vi ut från vår lägenhet och beger oss ner en bit sydväst för att checka in på ett mysigt litet pensionat och spendera dom kommande dagarna med att upptäcka dom södra delarna av Gotland också!

Men idag var vi alltså kvar här upp och spanade in dom norra delarna lite mer. Framförallt var det nordöstra Gotland som stod på schemat idag och först ut var ett besök vid Skulpturfabriken i Boge/Slite. Vi strosade runt, kollade på alla skulpturer och pratade lite med ägaren, Stina :)

Efter det gjorde vi ett till stopp vid Raukarna i Lergrav. Vi körde ju förbi där under vår första dag här på Gotland men vi gjorde aldrig något riktigt stopp där då. Så idag hade vi bestämt oss för att åka tillbaka och ta en promenad längs raukarna samt äta lite lunch nere vid sjön. 

Efter matpausen så vart vid badsugna. Vi hade sett bilder på ett speciellt kalkbrott som vi bestämde oss för att försöka hitta, Men väl framme så hade dom satt upp staket och skyltar där det framgick att bad var förbjudet! Vi respekterade såklart detta och fortsatte istället vår lilla utflykt. Vi kom till slut fram till ett träsk, där parkerade vi ett slag och njöt av utsikten. Träsk låter kanske inte så trevligt men det var riktigt vackert här! 

Men ja vi var fortfarande badsugna så efter ett tag körde vi vidare till ett kalkbrott där vi visste att man fick bada, Smöjen heter det! Spontant skulle jag säga att detta kanske inte är en plats för småbarnsfamiljer men det var trots allt många barnfamiljer med små barn här och på vissa platser gick det fint att gå i vattnet. Men det blir snabbt djupt och på dom flesta platser hoppar man i från höga klippor. 

Men det är absolut en jättemysig och fin plats! Vi blev kvar här ett bra tag, ända tills våra magar började kurra och vi kände att det var dags att bege oss tillbaka till Visby. Idag hade vi bestämt oss för att gå ut och äta middag på restaurang. Dom andra dagarna hade vi lagat egen mat i vår lägenhet, men eftersom detta var vår sista dag här i Visby så ville vi gå ut och äta och få se lite av Visbys innerstad också :)

Vi hamnade på en jättemysig restaurang, delade på en förrätt och åt en god varmrätt och njöt av varsin öl!

Nu är vi åter i lägenheten och ska smått börja packa ihop våra saker och sen blir det en ganska tidig kväll. Imorgon kör vi ner till Klintehamn och checkar in på ett mysigt litet pensionat. Sen får vi se om vi vilar där imorgon eller om vi beger oss ut på ännu en liten upptäcksfärd med motorcykeln :)

Ta hand om varandra finisar! <3

Puss & Kram
/Jennie