Flytta till Spanien?

13.11.2020

Jag har ju nämnt några gånger att jag och Gustav vill flytta utomalnds. Vi bestämde oss väl egentligen redan för 3 år sedan efter att ha spenderat 1 månad i Dominikanska Republiken. Vår dröm var då att en dag flytta dit och bosätta oss där på riktigt. Egentligen är det fortfarande vår dröm men efter att ha funderat på det här med utlandsflytt nu i närmare 3 år så har vi väl mer eller mindre kommit fram till att södra Spanien kanske skulle vara ett bra delmål på vägen...

Bild lånad från solresor.se
Bild lånad från solresor.se

Vi tänker att Spanien är inte överdrivet långt bort från Sverige om det visar sig (MOT ALL FÖRMODAN) att vi skulle sakna Sverige och vilja flytta hem igen. Spanien är också ett bra "prova på" land att bo i då det bor så många svenskar där vilket kan underlätta till en början.

Vi har öven gått i tankarna om att köpa en campervan och bygga garage och sovplats så att vi kan få med oss varsin hoj och sedan bila genom Europa, primärt Spanien och Portugal.

Men nu verkar det som att den här idén om att bosätta oss i Spanien verkligen tagit fart och det är liksom på högsta allvar snack här hemma nu om att sälja vårt radhus och verkligen satsa på vår dröm. Otroligt spännande!

Personligen skulle jag nog hellre välja Portugal om valet enbart var upp till mig, men Gustav verkligen älskar det Spanska språket och vill till 100% bo i ett Spansktalande land. Det är självklart en väldigt härlig dialog oss imellan och bådas åsikter är ika viktiga, men för mig spelar det ingen större roll när allt väl kommer till kritan. Visst, absolut, jag gillar Portugal snäppet mer, kan inte sätta fingret på varför, det bara är så! Men Spanien är riktigt nice det med och jag tackar inte nej till möjligheten att flytta dit!

Nu säger jag inte att det kommer bli en flytt idag eller imorgon, men vi är verkligen ett steg närmre! Just nu är Corona väldigt utbrett och situationen är allt annat än under kontroll! Utöver det har vi både ett jobb vi älskar och som vi är mycket måna om. Så flytten väntar inte bakom hörnet, men processen har ändå påbörjats. Nu ska vi börja planera! Vart exakt vill vi bo! Hur mycket är vi beredda att lägga på ett hus där nere, hur vill vi bo o.s.v... Sen är det mycket annat som behöver planeras, praktiskt kring själva flytten men även allt kring vad som sker efter att vi flyttat. Jobb, sociala kontakter, vardagen i allmänhet och framförallt hojåkningen! 

Jag har inte svaret på när vi kommer flytta, det ända jag vet med säkerhet är ATT vi kommer flytta och det gör mig otroligt glad! :)

Nu ska jag fortsätta göra massa research och kolla på hus med Gustav! ;) Önskar er alla en fantastisk kväll! Ta hand om er nu finisar! <3

Puss & Kram
/Jennie