FLORIDA REVIEW

29.11.2018

Ni vet hur man omedvetet direkt har en förutfattad mening om hur saker och ting förmodligen är. Man tänker på en plats och även fast man aldrig varit där så får man en bild av hur det ska vara. Det är som att ens egen fantasi lägger ett pussel med hjälp av pusselbitar utifrån vad man hört av andra eller läst och sett bilder i tidningar och kanske framförallt i dagens sociala medier.

Pusslet man lägger blir aldrig helt färdigt utan det saknas alltid några bitar, bitar som ens egen fantasi fyller i. Min resa till Florida - USA var inget undantag, fantasin var snabb att bilda sig en egen uppfattning om hur det skulle vara. 

Just USA är ett land som mitt huvud snappat upp olika info om under exakt hela mitt liv. Det har varit ett drömresmål ända sen jag var liten ändå har det aldrig blivit av att jag åkt dit. Varför? Ja, jag vet inte riktigt, andra resmål har alltid känts mer lättillgängliga på något konstigt sätt, troligen på grund av vad jag hört från annat håll... "USA ligger på andra sidan jordklotet, det tar en evighet att flyga dit", "Dom är brutalt hårda och otrevliga på flygplatserna och du kommer inte känna dig välkommen och chansen finns att dom skickar hem dig innan du ens hunnit hämta ut ditt bagage". 

Ja mycket sådant tror jag att man omedvetet blivit matad med under åren och det har såklart påverkat och gjort att man kanske valt andra resmål som känts mer problemfria...

Precis som man så ofta bildar dessa förutfattade meningar, nästan lika ofta har man fel i vad man trott. Nu tänker inte jag sitta här och säga att det är en dans på rosor att ta sig genom tullen på flygplatsen i USA eller att flygresan går på en pisskvart. MEN! Jag kanske hade en enorm tur, vad vet jag, men vi fick ett otroligt bra och trevligt bemötande på flygplatsen i USA. Från första sekund vi klev av planet tills att vi hämtat ut vårt bagage och lämnat flygplatsen. ALLA var trevliga och jag kände mig väldigt välkommen. 

Sedan själva flygresan, nej den är inte supersnabb, men den är heller inte längre än andra långresor vi gjort den senaste tiden. Snarare tvärtom. Vi kunde flyga direktflyg från Arlanda till Fort Lauderdale, det tog knappt 9 timmar. Det kan man inte gnälla på. 3 långfilmer sen är man framme och kan njuta av ett väder som erbjuder en perfekt svensk sommardag, varje dag :)

Nej jag har lovat mig själv nu efter denna resa att verkligen försöka sluta att bilda förutfattade meningar om saker och ting, iallafall sluta låta dom hindra mig från att göra saker och uppleva dom själv och verkligen skapa mig en egen uppfattning på riktigt, jag menar i slutändan är det ju faktiskt bara så man verkligen kan veta...

Om jag ska fokusera på själva resan väl på plats i USA så kan jag bara säga WOW! JAG ÄLSKAR USA!!! Jag älskar den typen av resa vi gjorde! Vi hämtade ut en hyrbil så fort vi landade i Fort Lauderdale, sedan bilade vi oss igenom större delar av Florida. Vi hade en grundplan från början över hur vår road trip skulle se ut men hade inte spikat något mer med hotell/boende än första 2 nätterna. 

Vi ville kunna vara flexibla att kunna anpassa oss efter väder och kunna stanna längre på platser vi gillade lite extra. Detta är något jag är mycket glad över att vi gjorde för det gav oss verkligen utrymme att slappna av och ta dagarna som dom kom.

Dom två första dagarna spenderade vi som sagt i Fort Lauderdale och det var väldigt skönt, då fick vi möjlighet att landa lite och vila upp oss, sola och bada och bara njuta av värmen. Helt underbart!

Efter det började timmarna i bilen och även fast det blev väldigt många timmar i en bil så kändes det som att man hela tiden fick uppleva och se väldigt mycket. Jag minns resan från Fort Lauderdale till Miami, Gustav började köra och jag satt på passagerarsidan som ett litet barn, klistrad i rutan och ropade konstant TITTA, TITTA! Och titta där och titta där haha... När det kommer till den biten så var verkligen USA exakt så som jag förväntat mig, mycket av allt och bara väldigt spektakulärt på alla sätt och vis! Särskilt Miami! Alla dessa byggnader, jag visste knappt vart jag skulle titta! Men det som gav mig allra mest det var känslan av närheten till vattnet hela tiden, det var nog det jag gillade mest med att bila runt genom Florida.

Vi stannade inte så länge i Miami, vi kände både att det var inte den typen av puls som lockade oss, vi sökte något annat, men jag är glad att vi körde genom Miami och att jag fick se allt, så även om ni inte planerar att stanna där så rekommenderar jag att ni passerar och tar en promenad längst south beach :)

Efter Miami körde vi ut till den plats som kom att bli en av mina absoluta favoritplatser och då menar jag inte bara en favoritplats i USA, utan faktiskt en favoritplats bland alla platser jag någonsin besökt, nämligen Key West.

Tanken var att spendera 2 dagar i Key West men vi blev kvar i 4 dagar. Om det inte vore för att vi var tvungna att köra vidare för att hinna med övriga stopp också så hade vi nog fortfarande varit kvar i Keys :P

Vad var det jag gillade så mycket där då? Ja det är svårt att sätta fingret på det, det var helheten, människorna, arkitekturen, omgivningarna och miljön, allt helt enkelt! Sedan att vi hyrde en Harley Davidson och körde runt på fram och tillbaka över alla mäktiga broar det påverkade nog mitt helhetsintryck en hel del också :P Har ni mc kort så rekommenderar jag er starkt att hyra en HD och köra ut till Key West, det är en riktigt härlig känsla och vägen ut dig är helt spektakulär! Har ni möjlighet så kör hela sträckan så ni får uppleva den under en solnedgång, det är ett minne jag kommer bära med mig livet ut! 

Jag har en massa tips på saker att göra och ställen att äta på och hotell tips, inte bara i Key West utan på samtliga platser vi stannat till på under vår road trip, men det skulle bli en otroligt lång review om jag skulle ta med allt sånt här, så jag rekommenderar er att tutta under min flik "travel" och klicka på Florida så hittar ni alla mina tips :)

Efter Key West så blev det åter igen några timmar i bilen, denna gång begav vi oss till Everglades och här var planen att göra ett stopp för att åka en så kallad air boat och få se alligatorer ute i det fria. 

Vi hade inte förbokat något hotell och vi satt i bilen utan något internet och någon möjlighet att göra någon större research. Timmarna bakom ratten gick och efter att solen gått ner var det kolsvart ute och det kändes som var ute i ödemarken, så vi tänkte att vi tar första bästa ställe, vi ska ju ändå bara sova där. Och vet ni vad, ibland ska man ha lite tur också, för ödet ledde oss till ett stort gammalt hus där en äldre dam och farbror arbetade sent, dom skulle precis stänga igen receptionen när vi kom. För en billig peng fick vi en stor lägenhet som var långt över vår förväntan med tanke på att vi var ute på vischan. Vi passade även på att fråga om dom kunde rekommendera oss ett bra företag att åka air boat med, då det verkligen vimlar av dessa företag där ute. Dom rekommenderade oss att åka till Corey Billie´s för han skulle vara den bästa! Vi litade på dom och ni kan läsa allt om vårt besök och vad vi tyckte om det under fliken "Travel" och sedan klicka på Florida :)

Fortsättning följer...