Vilken magisk helg!

28.02.2021

God kväll finisar! <3 Hoppas ni haft en bra helg och att ni fått njuta lite av det fantastiska vårvädret vi bjudits på i FEBRUARI! :D 

Alltså wow, jag är helt lyrisk p.g.a. vädret! Jag känner mig typ född på nytt, känner mig sprudlande glad och full av energi! Tänk vilken stor inverkan vädret kan ha på en...

Helgen har som ni kanske förstår varit riktigt bra, helt magisk faktiskt! Fredagen spenderades dock inomhus hela dagen. Svetsade klart ramp och landning vilket tog exakt hela dagen, så jag var inne i verkstaden, under en svetshjälm och arbetade hårt! Var helt slut och möt i kroppen efteråt!

Men det fanns absolut ingen tid för vila här inte haha, på lördagen var det nämligen dags att provhoppa rampen och landningen jag svetsat. Normalt sett hoppar jag med en "vanlig" cross, alltså bensindriven. Men jag har fått ett erbjudande om att köra en show i Tyskland senare i år som är inomhus i en byggnad där bensindrivna fordon inte är tillåtna. Därav måste jag träna på att hoppa med en elhoj, utöver det är förutsättningarna helt annorlunda gällande ytan vi har tillgång till, hoppet måste krympas både gällande höjd och längd, därav har jag svetsat denna ramp och landning.

Provhoppningen gick bra men resultatet var inte vad jag hoppats på. Landningen var grym, funkade super! Men rampen gav för lite kick så själva hoppet var inte så spektakulärt och gav mig inte riktigt den lufthöjd jag önskat. 

Imorgon ska jag ha ett nytt videomöte med arrangören i Tyskland för att se hur vi går vidare, ska vi försöka modifiera rampen eller bygga en ny, hur tänker vi...

Imorse när jag vaknade var jag hyffsat mör i hela kroppen. Dämpningen på elhojen är riktigt mjuk så kroppen tar mycket stryk i varje landning. Det blev även en hel del släpande på landningen som är snoooortung! :P Så ja jag var riktigt trött imorse...

Men solen sken och det var så varmt och skönt ute + att jag hade en heldag inplanerad för att träna på bakhjulskörning så jag var megapepp och glad ändå :)

Om någon missat så har jag satt som mål iår att lära mig att köra på bakhjulet. Jag började köra cross när jag var 30 år och allt mittfokus har varit på hoppningen/FMX. Om några månader fyller jag 37 och jag har satt som mål att från och med idag fram till min födelsedag ska jag lära mig att köra på bakhjulet, på riktigt liksom. Jag vill kunna poppa säkra wheelies med min motorcykel! 

Jag har köpt en liten KLX 110 för att börja träna med och Gustav kommer vara min personliga coach. Så även om jag inte är någon naturbegåvning så tror jag nog att det här ska gå vägen till slut, jag är ju envis som tusan när jag väl bestämmer mig för något och jag kommer nöta och träna som mycket jag bara kan! :)

Dagens träning gick bra enligt Gustav, han säger att jag var riktigt duktig för att vara första riktiga passet med den nya hojen. Själv kände jag mig inte alls särskilt duktig men jag får lita på Gustav som vet vad han pratar om :)

Nu ska jag laga lite mat och mysa ner mig i soffan och ta det det lugnt, imorgon väntar en ny arbetsvecka och jag behöver vara på topp!

Ska även börja ta tag i uteplatsen under kommande vecka. Funderar på att ta fram utemöblerna och börja förbereda inför plantering av blommor/växter, älskar att få fixa fint på uteplatsen på våren, ser fram emot att kunna börja sitta där ute igen :)

Okej finisar, ta hand om er så hörs vi imorgon! <3

Puss & Kram/
Jennie