Beställt nya cykeldäck till rosa pärlan!

20.04.2020

I samarbete med Tooorch, enligt mig Sveriges ballaste butik för cykeldäck! 

Vårtecken! Om det är något som kan göra mig sådär riktigt extra sprallig och glad så det spritter i hela kroppen så är det just vårtecken! Det kan handla om så många olika saker, tussilago som växer längs vägkanten, körsbärsträden i Kungsträdgården som blommar, lärkor som sjunger sig hesa. Sen har vi det som för mig är allra mest synonymt med våren, att ta fram min "vanliga" cykel.

Ni som känner mig vid det här laget, ni vet att jag älskar cyklar/hojar i alla dess former. Även om jag föredrar att dra fram med rullgas och höra motorljudet spinna så är det ändå något speciellt med att få plocka fram den där alldeles vanliga cykeln på våren. Ni vet den där cykeln som man trampar sig ner till sjön på för att ta ett kvällsdopp, eller när man glömt köpa mjölk så cyklar man lite snabbt till Ica butiken något kvarter bort, den där cykeln som rullar år efter år... Just den cykeln menar jag!

Idag bestämde jag mig för att plocka fram min gamla rosa pärla. Jag hade fått paketleverans vilket inte är något ovanligt, det händer mer eller mindre varje dag. Oftast får jag paketen levererade hem till dörren, men idag hade dom levererats till Ica butiken en bit bort. Jag tänkte att detta var ett perfekt tillfälle att passa på att plocka fram cykeln, spara lite på miljön och få njuta av kvällssolen som det bjöds på. 

Tyvärr blev det ingen cykelpremiär idag, iallafall inte bort till affären, både fram och bakdäck var helt platta! Pyspunka tänkte jag, men när jag började kika närmre så såg jag rätt snabbt att även själva däcken var brutalt spruckna. Dom såg nästan uttorkade ut och även riktigt nedslitna. Kanske inte så konstigt med tanke på att cykeln, som för övrigt är riktigt fin, är ca 15 år gammal och jag kan ärligt säga att det är mina motordrivna cyklar som får mest kärlek här hemma.

Visst har jag bytt en och annan slang på min rosa pärla också, men aldrig själva däcken. Så nu är det minst sagt dags att ägna lite extra tid och omtanke till min fina rosa cykel och ge henne den kärlek hon förtjänar!

När det kommer till cykeldäck, slangar och tillbehör så finns det bara en enda butik för mig att handla hos och det är Tooorch! Tveklöst bästa och ballaste butiken för cykeldäck om ni frågar mig! Dom har ett brett urval av både slang och däck och jag skulle vilja slå ett extra slag för dessa cykeldäck som har en reflexsida runtom däcket. 

Så himla klockrent, sjukt smart tycker jag! Det borde ju egentligen vara en självklarhet på alla cykeldäck när man tänker efter!?!? Det handlar ju inte bara om att man ska ta sig fram, man vill ju ta sig fram säkert också, eller hur!?!? 

Även om cykelhjälm alltid kommer vara nummer ett när det kommer till säkerhet på en cykel så är ju att bli sedd nästintill lika viktigt! Oavsett fordon så är bra däck alltid något som också påverkar säkerheten. så tänk vad smart att kunna kombinera dessa två saker, att bli sedd och samtidigt ha ett par grymma däck att rulla fram på!

För mig var valet busenkelt! Jag beställde direkt hem ett par nya däck med reflexsida till min cykel, så i slutet på denna vecka räknar jag med att vara ute och glida längs Stockholms gator och njuta av både fågelkvitter och solsken, men framför allt ta mig fram extra tryggt och säkert, särskilt när det börjar skymma! 

Vill du veta mer om dessa däck och se hur bra dom faktiskt är och vilken ENORM SKILLNAD dom gör så rekommenderar jag dig att kolla in detta test som Tooorch gjort och lagt ut på sin sida. Jag blev blown away!

Jag rekommenderar verkligen alla att se över sina cyklar, ta hand om dom och serva dom regelbundet, inte bara när det kommer till däcken! Gör inte som jag nu gjorde och vänta tills något går sönder! Sen när det väl kommer till däck så tror jag överlag att det är något vi alla borde bli bättre på att se över och uppdatera oftare. Däcken påverkar ju inte bara körglädjen utan även säkerheten och du behöver inte vara någon "handy-man" för att klara av att byta däck, det fixar du väldigt lätt själv, I promise! Annars hör du bara av till mig så hjälper jag dig! Förutsatt att däck och slang kommer från Tooorch såklart ;P

Puss och kram finisar och cykla säkert! <3

PS. Här nedan har ni mig och min rosa pärla, jag har pumpat i lite luft och ska rulla några varv runt huset nu och bara mysa lite i väntan på mina nya däck från Tooorch :)