Jobb & resplaner!

11.08.2020

Som ni redan vet började jag jobba igen förra veckan och det känns riktigt bra att vara tillbaka på jobbet! Det är ju inte direkt någon hemlighet att jag älskar mitt jobb och att jag trivs otroligt bra i rollen som lärare.

Nu är planen att jobba på fram tillsatt vi blir "lång lediga" över jul och nyår. Normalt sett brukar vi göra iallafall 3-4 resor under hösten och sedan en låååång resa under julledigheten. Men vi bestämde oss tidigt efter att Corona bröt ut att oavsett om gränserna öppnas så vill vi inte resa fören tidigast i vinter.

Vi har hela tiden varit 100% inställda på att vi kommer komma iväg i mitten av december men dom senaste dagarna har jag börjat oroa mig för att vi kanske inte kan resa då heller. Man hör dagligen just nu om en andra våg som sveper sig fram runt om i världen, Det känns olustigt att bege sig iväg på en resa "för tidigt", men även lite respektlöst kan jag tycka. 

Så även om vi har börjat planera resmål och egentligen haft planer på att boka något relativt snart så har vi bestämt oss för att vänta in i det sista för att vara säkra på att det är fritt fram att resa. Inte bara för att skydda oss själva, utan framför allt för att tänka om omvärlden, vilket jag tyvärr tycker det känns som att många glömmer just nu.

Visst jag förstår till viss del, vi har varit begränsade en längre tid nu, men vi måste väl ändå ta lite eget ansvar och tänka till både en och två gånger innan vi kastar oss iväg så fort möjligheten ges. Men återgår vi till "det vanliga" för fort så har vi levt såhär som vi gjort nu sista halvåret helt i onödan! Absolut, håll i, håll ut kanske känns lite uttjatat men det är ju verkligen det som kommer göra skillnaden. Tänk själva om vi släpper på allt för tidigt och måste göra om allt detta ännu en gång bara för att vi inte kunde vänta lite..........

Ja med det sagt så hoppas vi såklart fortfarande på att tryggt och säkert kunna resa till någon varm plats i vinter. Men inte till vilket pris som helst! Råder det fortfarande osäkerhet så kommer vi till 100% stanna hemma och vänta till ett senare och bättre tillfälle. Men självklart hoppas vi på att allt och alla ska kunna återgå till "det vanliga" så snart som möjligt och att det här viruset försvinner en gång för alla!

Ta hand om varandra nu finisar och jag passar på att bjuda på några gamla resbilder eftersom jag inte kunnat resa och ta nya på väldigt länge nu.... <3

Puss & Kram
/Jennie