Novembermys i Sverige!

20.10.2020

Reseabstinensen gör sig mer och mer påmind, det hjälper inte att November stundar runt hörnet, en kall och rätt grå månad jag helst spenderar utomlands i solen och värmen. Dessutom är det den månaden när jag fyller år och dom senaste åren har vi alltid firat min födelsedag utomlands. 

För två år sedan bilade vi genom Florida/USA och förra året spenderade vi två veckor på Maldiverna. Iår var tanken att vi skulle vara i Sydafrika och att jag både skulle få uppleva pingvinerna utanför Kapstaden samt åka på ett riktigt djungelsafari och bo i djungeln...

Ja nu blir det ju inte riktigt så, faktum är att vi har inga som helst planer på att ens lämna Stockholm! Men det innebär ju inte att man inte kan hitta på annat som lyser upp tillvaron :)

Hittills har vi bokat in två olika hotellövernattningar, den ena på en mysig herrgård med 5rätters middag och vinprovning, den andra på ett nyöppnat spahotell. Vid båda tillfällena har vi verkligen valt att unna oss och bokat med EXTRA ALLT! Förutom det håller vi just nu på att kika på att boka en härlig spadag och unna oss en varsin massage, men det är inte helt lätt att hitta lediga tider. I och med Corona så göra många begränsningar och många tider tas bort för att det inte ska vistas så många människor på samma plats samtidigt, detta tycker jag är fantastiskt! Det möjliggör att människor kan fortsätta arbeta och det möjliggör att man fortfarande kan hitta på saker. Jag väljer enbart platser med det tänket. Jag vill inte åka någonstans där "allt är som vanligt", nej jag tycker det är fantastiskt att så många företag väljer att begränsa det på det här sättet.

Min födelsedag infaller en måndag så iår kommer jag fira den på jobbet tillsammans med mina elever. Normalt sätt lägger jag alltid in 2 veckors ledighet runt denna period men iår kommer jag jobba som vanligt. Egentligen tycker jag inte födelsedagar är så viktiga, oavsett vad jag fyller, men det har varit roligt att få skämma bort sig själv lite extra dom senaste åren och jag ser fram emot att få fira lite mer utspritt iår, en weekend här och en weekend där :)

Först ut är Högberga gård, en herrgård i Tyresö. Varken jag eller Gustav har varit där innan en det ser så mysigt ut och vi är superpeppade på att spendera en natt där och njuta av extra allt :)

Efter det ska vi testa nyöppnade Ellery Beach Club som tillhör samma koncern som två av mina andra favorithotell, Steam hotell och Ystad saltsjöbad. Så jag har höga förväntningar på Ellery Beach Club! 

Gällande spa så vet jag inte riktigt än vart vi hamnar, vi har kikat på både Sturebadet och Grand Saltsjöbaden... Även Grand Hotel inne i stan... Men det hela avgörs utifrån vart vi hittar en ledig tid/dag som passar oss :)

Oavsett litet eller stort så är det ett supertips att unna sig under våra gråa och lite "dystrare månader", att unna sig kan ju vara att köpa hem något extra gott och bara mysa ner sig i soffan med någon man tycker om. 

Jag hoppas verkligen ni har möjligheten att unna er lite extra nu finisar <3 Oavsett, kom ihåg att ta hand om er och ta hand om varandra! <3

Puss & Kram
/Jennie

PS. Jag bjuder på en bild från när vi firade min födelsedag i Florida för två år sedan, att bila runt hela Florida var en fantastisk upplevelse och otroligt njutbart med alla olika stopp :)