More Sailing – Framtidens resande!

17.11.2020

Ni vet hur mycket jag älskar att resa! Bara under dom två senaste åren hann det bli 35 olika länder. Hittills har jag mest rest med flyg eller bilat både till och genom många olika länder.

Något jag inte testat än men velat göra länge är att bege mig ut på en seglingsresa. Personligen har jag absolut noll erfarenhet av att segla, men jag vet att jag älskar att vara ute på öppet vatten och jag älskar allt som har med resor och äventyr att göra.

Jag fick tips om ett helt fantastiskt företag, More Sailing, via dom kan man boka seglingsresor runt om i världen oavsett om man är en rutinerad och fullt erfaren seglare eller om man är som mig, en total rookie. Hos dom väljer man nämligen själv om man vill hyra segelbåt med eller utan besättning. Så oavsett om du är sugen på en avkopplande semester med en besättning som tar hand om allt eller om du vill hyra en segelbåt för att själv bege dig ut och segla på egen hand så har More Sailing det du behöver för ditt livs äventyr.

Vad sägs om att segla i Kroatien, Grekland, Italien eller Karibien? Är man riktig äventyrslysten kan man dessutom välja att segla med More Sailing genom Medelhavet eller över Atlanten. Dom skräddarsyr helt enkelt din unika seglingsresa precis så som du önskar och dom har seglingsresor för alla, oavsett om du reser ensam, med familjen eller kompisgänget.

Oj vad det låter spännande och lockande tycker jag! Jag vill bara bege mig iväg nu nu nu! Förra sommaren spenderade jag som bekant mycket tid längs kusten i både Kroatien och Italien och det var bländande vackert. Vi såg dessutom många segelbåtar gå i land och jag tror att det var där någonstans mitt egna intresse för en kommande seglingsresa började väckas till liv. Jag blev väldigt nyfiken och började genast drömma mig bort om vilka magiska platser dom fick se från deras segelbåtar. Det här vill jag också testa!

Något jag älskade med att bila genom Europa var friheten till att ta dagen som den kommer. Möjligheten att inte vara "fast" på en och samma plats utan att enkelt kunna röra sig fritt. Det är också en av orsakerna till att vi alltid hyr en bil så fort vi kommer till ett land vi flugit till, vi vill ha friheten att kunna se så många olika platser som möjligt. Jag föreställer mig att en seglingsresa ger ungefär samma förutsättningar och möjligheter, att man är fri och man har alla tänkbara möjligheter framför sig, det låter minst sagt lockande och som den perfekta resan tycker jag!

Jag tänker också att det här kanske är framtidens typ av resande. Mer miljösmart! Det här med att tänka på miljön är något som blir viktigare och viktigare för mig och jag kan ibland känna dåligt samvete över alla resor jag gör. Jag försöker att välja klimatsmarta resor, men tänk vad fint om vi kan kombinera något som är bättre för miljön samtidigt som vi skapar minnen för livet, ja att segla känns mer och mer som framtidens sätt att resa, minst sagt!

Är du nyfiken på att veta mer om dessa magiska seglingsresor via More Sailing så tipsar jag om att kika in på deras hemsida för att läsa mer och se bilder från deras resor. Ett annat super tips, om du är som mig och gillar att få bläddra och kanske göra små markeringar, sätta in färgglada post-it lappar för att tydligt markera saker som är extra intressanta, ja då rekommenderar jag att beställa hem deras katalog som självklart är helt kostnadsfri! Jag har själv klickat hem den och är du sugen på att göra samma sak så hittar du katalogen HÄR!

Hoppas att jag har kunnat bjuda på lite inspiration till framtida resor! Själv ska jag sätta mig med Gustav och bläddra igenom katalogen och börja planera vår första seglingsresa någonsin, tänk vilket kommande äventyr vi har framför oss :)

Önskar er alla en fin dag, ta hand om er finisar! <3

Puss & Kram
/Jennie