Midsommarafton 2020!

19.06.2020

Den här dagen var precis vad jag behövde just nu! Jag ska vara ärlig och erkänna att dom senaste månadernas slit och ovisshet om framtiden påverkat mig väldigt mycket! Jag har den senaste tiden känt att jag är nära på att "gå in i väggen"...

Sekunder efter att vi kommer hem från jobbet hittar ni mig sovandes antingen i soffan eller ute på altanen tillsammans med vår kanin. Jag är så trött att jag knappt hinner in innan jag somnar. Vaknar några timmar senare, äter middag, kollar en film eller tar en promenad, sen somnar jag igen...

Förra året hade vi ett stort midsommarfirande hemma hos oss, vi hade dukat upp långbord och lekte lekar hela dagen vilket var magiskt! Men iår kände jag verkligen att den här dagen behövde jag bara få en paus från allt! När man är så här trött och slut är det väldigt påfrestande att ha mycket folk omkring sig, även om det är ens allra närmaste familj och vänner. Men när man är slutkörd kan liv och rörelse snabbt ta bort den där sista lilla gnutta energi man har kvar någonstans långt där inne.

Så idag valde jag att trycka på pausknappen! Jag valde att ödmjukt tacka nej till alla inbjudningar vi fått och enbart tänka på min egen hälsa och mitt välbefinnande. Jag behövde en dag helt utan några måsten, helt utan tider att passa eller några som helst anpassningar. Jag behövde en dag att bara kunna få andas ut.

Jag försökte pusha Gustav till att åka iväg och göra något kul, han är ändå lite piggare än mig just nu även om han också är riktigt trött. Men han ville verkligen vara med mig så det var ingen idé för mig att tjata på honom att hitta på nått, han hade bestämt sig!

Nu när dagen börjar lida ,mot sitt slut så måste jag säga att det blev en perfekt midsommarafton! Vi började med en lång och härlig sovmorgon! Sedan åt vi jordgubbstårta till frukost ute i solen på vår baksida. Vi chillade hemma tills det vart dags för lunch och sen mätta och belåtna begav vi oss ut på en lång hojtur med många olika stopp :)

Vi hade inga som helst klara direktiv utan vi åkte mest bara runt och myste och njöt av lugnet. Vädret var magiskt! Solen sken och det var varma härliga vindar. Jag hade fått hem mina packväskor som jag beställt från KTM, så vi packade med oss badkläder, vatten och lite frukt och extra ombyten. Verkligen så smidigt med packväskor!

Det blev dock inget badande för oss, men det var nice att ha med sig allt så vi hade haft möjligheten om vi hade velat bada. Men vi nöjde oss med att bara ligga och njuta av solen vid en badplats på väg ut till Ekerö.

Vi stannade inte alls länge här, men tydligen tillräckligt länge för att få en parkeringsbot. Vi hade ställt hojen på en parkering där man fick stå i 4 timmar, men man var tvungen att ha en p-skiva vilket vi saknade, vem åker runt med p-skiva på hojen??? Iallafall så tänkte vi ju bara stanna en kort stund och vi såg ingen i området så vi tänkte att det var lugnt. Men när vi kom tillbaka kort därpå så satt den alltså där, parkeringsboten. Allt för att vi inte hade en p-skiva... jaja det är väl bara att gilla läget och betala, det var ju vi som gjort fel trots allt...

Sen begav vi oss iallafall vidare ut till äppelfabriken. Vi visste att det var stängt idag eftersom det var midsommar, men jag ville åka ut och kika vart det låg ändå. Jag har sett bilder därifrån och det verkar såå mysigt. Tänkte att vi kunde svänga förbi så vet jag hur jag hittar dit sen :)

Efter stoppet vid äppelfabriken ville Gustav kolla in Blå lagunen, jag har varit där många gånger förut men det är nog snart 10 år sedan jag var där sist... När vi kom dit var vägen blockerad och det stod säkert 20-30 bilar parkerad längs grusvägen ut mot badplatsen, samtliga hade p-böter och det gick en lapplisa och bara väntade på att få lappa fler. Vi kände oss rätt nöjda med den boten vi redan fått så vi vände omgående och åkte ut till Drottningholms slott istället där vi packade upp fikat vi hade med oss och slog oss ner i gräset en stund och låg och myste och njöt av tillvaron.

Här blev vi liggandes ända tills bådas magar började kurra i kapp, så vi hoppade upp på hojen och körde hem och tände grillen och satt ute i kvällssolen och avnjöt en sen middag tillsammans. Efter middagen cyklade vi vidare till några vänner och spelade kubb och umgicks ända tills jag knappt kunde hålla ögonen öppna längre. Nu sitter jag här, supertrött men så otroligt lycklig och tacksam!

Lycklig för att jag har världens bästa pojkvän och tacksam att jag äntligen lärt mig att lyssna på min kropp och vad den behöver, att jag lärt mig att säga nej och avstå saker även fast folk tjatar. För några år sedan hade jag aldrig kunnat säga nej, men nu har jag lärt mig att det kommer fler tillfällen och hälsan är alltid nummer 1!

Jag hoppas ni alla hade en magisk midsommar! Ta hand om varandra finisar! <3
Puss & Kram
/Jennie